Studio Bakker Amsterdam


Oasis

Interior design / Private residence
2010-2018

In organic succession, Studio Bakker renovated, redesigned and styled this former archive attic in an historic Amsterdam canal house, transforming it into a loft style home consisting of five connected floors under two roofs.

An enchanting route leads to an oasis of peace and quiet, decorated with earthy materials and corresponding color palette with natural light pouring in from various sides.

A Wabi-sabi aesthetic provides the lens through which modern and vintage design pieces mix with a host of honest materials – including old and new woods, loam and granite, steel and aluminum, leather and linen. The styling subtly references the wealth of cultures housed beneath these roofs.


Photography

Kasia Gatkowska
Marina Denisova